Chef de Vacanta
  • Acasă
  • Topuri
  • Informații
  • Știri
  • Destinații de vacanță
Câți bani câștigă piloții TAROM care s-au declarat „inapți de zbor” și au provocat o grevă fără precedent! Cer salarii mai mari

Sursa foto: unsplash.com

Câți bani câștigă piloții TAROM care s-au declarat „inapți de zbor” și au provocat o grevă fără precedent! Cer salarii mai mari

Prima pagină » Câți bani câștigă piloții TAROM care s-au declarat „inapți de zbor” și au provocat o grevă fără precedent! Cer salarii mai mari

Au apărut detalii despre câți bani câștigă piloții TAROM, care s-au declarat „inapți de zbor” și au provocat o grevă spontană fără precedent în România. Toți pasagerii care își cumpăraseră bilete la compania aeriană de stat au trecut prin momente grele și au avut concediile distruse.

Au fost 29 de piloți sau comandanți care au invocat diverse probleme și au anunțat că nu pot să vină la muncă. S-a ajuns astfel la un haos total și la anularea pe bandă rulantă a curselor TAROM.

-->

Încă de la primele ore ale zilei au început să apară nervii pe Aeroportul Otopeni. Mai întâi au fost anulate cursele spre Beirut, Cairo și Amman, după care au urmat alte 23 de zboruri. Pasagerii afectați au așteptat explicații la ghișeul TAROM, dar situația nu a avut rezolvare.

Câți bani câștigă piloții TAROM care s-au declarat „inapți de zbor” și au provocat o grevă fără precedent în România

Piloții și copiloții care s-au declarat „inapți de zbor” pentru 24 de ore au invocat, în general, probleme medicale. De fapt, aceștia ar fi ajuns la această formă de protest după ce au cerut fără succes salarii mai mari. Zborurile anulate într-o singură zi au adus companiei TAROM pierderi de aproximativ un milion de euro!

Potrivit stirileprotv.ro, salariul net al unui pilot TAROM pornește de la 6.000 de euro/lună. În schimb, un copilot primește între 2.000 și 3.000 de euro/lună. Sursa citată anunță că veniturile sunt la jumătate față de celelalte companii aeriene.

Anul trecut, un lider de sindicat anunțase că peste 200 de angajați primesc salariul minim pe economie.

”La momentul actual, compania TAROM are 1.211 angajaţi, ceea ce este la un nivel foarte, foarte jos, iar aceşti 1.211 angajaţi sunt foarte slab plătiţi în continuare, aşa cum susţineam şi anul trecut în demersurile sindicatului TAROM.

Pot să vă spun şi să vă declar cu mâna pe inimă că TAROM are în continuare 220 de salariaţi plătiţi cu salariul minim. Culmea, însoţitorii de bord din compania TAROM sunt plătiţi cu 3.000 de lei salariul minim”, declara pe 15 iunie 2023 liderul Sindicatului Unit TAROM, Narcis Pascu.

Ce înseamnă un pilot „inapt de zbor”

Au apărut detalii și despre ceea ce trebuie să se întâmple pentru ca un pilot să se declare „inapt de zbor”:

1. Probleme de sănătate: Pilotul poate avea o afecțiune medicală temporară, cum ar fi o răceală severă, gripă, migrenă sau orice altă problemă de sănătate care i-ar putea afecta capacitatea de a pilota avionul în siguranță.

2. Oboseală extremă: Dacă pilotul este extrem de obosit sau nu a avut suficient timp pentru odihnă, poate decide că nu este în siguranță să zboare.

3. Stres emoțional: Problemele personale sau stresul pot afecta concentrarea și judecata pilotului.

4. Efecte ale medicamentelor: Unele medicamente pot cauza somnolență sau alte efecte secundare care ar putea compromite siguranța zborului.

5. Alte circumstanțe: Orice altă situație care ar putea împiedica pilotul să își îndeplinească responsabilitățile în siguranță.

Câți bani poți primi dacă zborul tău a fost anulat sau întârziat

Află câți bani poți primi dacă ai întâmpinat probleme și zborul tău a fost anulat sau întârziat. În cazul în care ai avut de suferit în vacanță din cauza companiei aeriene de la care ți-ai cumpărat biletele de avion, iată cum trebuie să procedezi pentru a fi despăgubit.

Uniunea Europeană a stabilit că orice persoană poate fi despăgubită în cazul în care zborul i-a fost anulat, i s-a refuzat îmbarcarea, sau întârzierile au fost uriașe. Astfel, potrivit Regulamentului (CE) nr. 261/2004, toți cei care au avut astfel de probleme au dreptul la o despăgubire de până la 600 de euro (n.r. aproximativ 3000 de lei).

Potrivit europa.eu, sunt stabilite criterii exacte, pentru a se putea acorda despăgubiri. În primul rând, drepturile pasagerilor, prevăzute de UE se aplică:

  • dacă zborul este efectuat pe teritoriul UE (indiferent dacă este operat de o companie din UE sau din afara UE)
  • dacă se aterizează pe un aeroport din UE venind din afara Uniunii, iar cursa este operată de o companie din UE
  • dacă se decolează de pe un aeroport din UE către o țară din afara Uniunii, indiferent dacă zborul este operat de o companie din UE sau din afara UE
  • dacă nu s-au primit deja anumite compensații (despăgubiri, redirecționare, asistență din partea companiei aeriene) pentru probleme legate de zbor, în baza legislației relevante a unei țări din afara UE

Ce drepturi au pasagerii în cazul în care zborul lor este anulat

În cazul în care zborul dumneavoastră este anulat, puteți alege între rambursare, redirecționare sau revenire la locul de plecare. Compania aeriană de la care ați cumpărat biletul trebuie să vă acorde și asistență în aeroport. Pasagerilor cărora li s-a anulat zborul trebuie să le fie restituit costul biletului în termen de 7 zile.

Toți cei care s-au confruntat cu o astfel de situație au dreptul la o compensație în valoare de:

  • 250 de euro pentru toate zborurile de cel mult 1.500 de kilometri
  • 400 de euro pentru toate zborurile, în interiorul Uniunii Europene, de peste 1.500 de kilometri și pentru toate celelalte zboruri cuprinse între 1.500 și 3.500 de kilometri
  • 600 de euro pentru toate zborurile care nu intră sub incidența compensațiilor anterioare

Cum se pot obține despăgubiri de la companiile aeriene

Aveți dreptul la despăgubiri doar dacă ați fost informat despre această situație neplăcută cu mai puțin de 14 zile înainte de data planificată a zborului. Compania aeriană poate invoca și în acest caz circumstanțe extraordinare care nu au putut fi evitate cu toate că a adoptat toate măsurile posibile.

Sunt eligibili la despăgubiri și pasagerii cărora li s-a refuzat îmbarcarea din cauza suprarezervării! Această situație este tot mai frecvență, mai ales în perioada sezonului estival de vârf și a vacanțelor de Sărbători. Află AICI cum pot obține pasagerii despăgubirile, dacă zborul lor a fost anulat.

Postat în Știri
Tagged greva tarom, inapt de zbor, piloti tarom, salariu pilot tarom, tarom
Leave a comment
Chef de vacanta
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Pinterest

Post navigation

   Cât costă și unde poți să faci camping în România. Prețurile au crescut chiar și cu 20% în mai multe țări din Europa!
Care sunt rutele ocolitoare pe durata lucrărilor de reabilitare la Podul Giurgiu-Ruse. Cum pot ajunge turiștii în Bulgaria, Grecia sau Turcia   

Din aceeasi categorie

Turiștii au la dispoziție 54 de trenuri directe spre litoral în această vară

CFR Călători lansează „Trenurile Soarelui”! Turiștii au la dispoziție 54 de trenuri directe spre litoral. Programul și prețurile

Citeste mai mult...
podul giurgiu-ruse-închis

Podul Giurgiu – Ruse va fi închis temporar pentru reparații. Anunțul autorităților

Citeste mai mult...

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Author

Hi there, I’m Chef de vacanta

Categorii

  • Destinații de vacanță
  • Featured
  • Informații utile
  • Oferte
  • Știri
  • Topuri
  • Uncategorized
  • Vacanțe în Africa
  • Vacanțe în America
  • Vacanțe în Asia
  • Vacanțe în Europa
  • Vacanțe în România

Tags

bilete de avion bilete de avion ieftine brasov bucuresti destinatii de vacanta destinații de vacanță românia grecia italia litoralul romanesc mamaia ryanair tarom turism romania wizz air

Telefon: 0773.822.704
E-mail: contact.chefdevacanta[a]gmail.com
© Chef de vacanta. Toate drepturile rezervate. Politica de cookies