Chef de Vacanta
  • Acasă
  • Topuri
  • Informații
  • Știri
  • Destinații de vacanță
Cele mai frumoase crame din România, în care te poți caza. Turism viticol, degustări de vinuri și cele mai bune prețuri de pe „Drumul Vinului”

Cele mai frumoase crame din România, în care te poți caza. Turism viticol, degustări de vinuri și cele mai bune prețuri de pe „Drumul Vinului”

Prima pagină » Cele mai frumoase crame din România, în care te poți caza. Turism viticol, degustări de vinuri și cele mai bune prețuri de pe „Drumul Vinului”

Iată care sunt cele mai frumoase crame din România în care te poți caza, pentru a avea o vacanță memorabilă. Turismul viticol este într-o creștere continuă în ultimii ani, tot mai mulți români fiind dornici să se bucure de o vizită la conacele din mijlocul podgoriilor și să încerce o degustare de vinuri.

După anul 2000, conceptul de „Drumul Vinului” a devenit extrem de popular. S-au promovat astfel excursiile spre cramele aflate în zone pitorești, care au în spate o poveste remarcabilă.

-->

Poate cel mai cunoscut este „Drumul Vinului” din Prahova, care se întinde pe 58 de kilometri și traversează localități cu podgorii uriașe. Printre acestea Tohani, Ceptura și Urlați.

Cele mai frumoase crame din România în care te poți caza

Conacul din Ceptura este unul dintre cele mai frumoase din România. Are o arhitectură neo-românească, fiind situat într-un cadru spectaculos. Dispune de 22 de camere, o cramă impresionantă, o piscină exterioară și diferite spații de relaxare. La conac se organizează degustări de vinuri cu prețuri cuprinse între 80 și 100 de lei.

Aflată la 12 kilometri de Ploiești, Casa Timiș s-a dezvoltat masiv în ultimii ani. Conacul boieresc datează de la începutul secolului XX și a fost renovat complet în 2015. Este o destinație care dispune de camere de cinci stele și de o cramă cu vinuri din podgoria proprie de peste 5 hectare. Bineînțeles, nu putea să lipsească un restaurant în care se organizează evenimente de lux.

Urlați, orașul de pe „Drumul Vinului” cu conace boierești uimitoare

Conacul Nucu din Urlați a fost construit de un negustor de vinuri în 1912, iar restaurarea lui a început în 2015. A devenit un spațiu-hub pentru copii, tineri și familiile lor. Au loc acolo mai multe evenimente, printre care degustări de vinuri și tururi cu bicicleta în regiunea viticolă Dealu Mare.

În apropiere este și Crama „1000 de Chipuri” (Urlați), cu 63 de hectare de vie în podgoria Fințești-Naeni din Dealu Mare și care produce vinuri în ediții scurte. Organizează degustări de vinuri și diferite evenimente private la cramă. Cazarea se face la Casa Colinelor, care poate găzdui 42 de persoane (prețurile variază între 350 și 510 lei pentru o noapte de cazare, cu mic dejun inclus).

La aproximativ 30 de kilometri distanță găsiți Domeniul LacertA. Situat într-un cadru magic, acesta are în centru Conacul Dorobanțu, gândit de arhitectul Ion Mincu. A fost construit în 1901 și renovat în 2005, conform planurilor originale. Crama este înconjurată de 82 de hectare de podgorie, în care se cultivă 6 varietăți de vin roșu și 6 varietăți de vin alb. Prețurile pentru o degustare de vinuri variază între 59 de lei (3 vinuri) și 79 de lei (6 vinuri).

În Urlați este și Casa din Vie, situată în mijlocul unei podgorii din Dealu Mare. Are 6 camere cu pat dublu (prețuri cuprinse între 250 și 290 de lei pe noapte) și ciubăr. Se organizează acolo degustări de vinuri, diferite plimbări prin vie și evenimente în aer liber.

Și Crama Basilescu, din Urlați, este o destinație excelentă pentru turiști. Are o tradiție de un secol și produce mai multe vinuri de top. În 2003, moștenitoarea lui Nicolae Basilescu a recuperat via și conacul din Urlați. Cinci ani mai târziu a pus bazele unei noi crame, la care se se organizează degustare de vinuri.

Tot în Urlați găsiți și Conacul dintre Vii, un fost conac boieresc refăcut și care oferă 22 de spații de cazare. Bineînțeles, degustări de vinuri sunt nelipsite în cramă. În apropiere, la 11 kilometri distanță, este Crama Serve din Ceptura. Aceasta a prins „viață” în 1990, datorită contelui Guy de Poix. Turiștii care îi calcă pragul pot degusta vinuri nobile, prețurile fiind cuprinse între 55 și 120 de lei de persoană.

Mai la nord, în Vrancea, sunt Domeniile Panciu. Crama este recunoscută mai ales datorită producției de vinuri spumante. Pe cele 120 de hectare sunt cultivate 9 soiuri albe și 4 roșii de viță de vie. Turiștii care îi trec pragul se pot bucura de degustări de vinuri, plimbări cu bicicletele în vie, dar și de tot felul de experiențe culinare și asocieri mâncare-vin. Hotelul are camere single, double și twin și beneficiază de piscină, SPA & Ciubăr. În plus, este și un teren de tenis.

Degustări de vinuri se organizează și la Crama Jitar, situată la granița dintre județele Botoșani și Iași. Afacerea de familie din comuna Frumușica, fondată în 2018, este singura din zonă și pune accent pe agricultura ecologică și vinuri artizanale. Soiurile cultivate pe dealurile Holmului, în arealul viticol Cotnari, sunt: Fetească Neagră, Fetească Albă, Pinos Gris și Sauvignon Blanc.

Drumul Vinului duce și în Oltenia. Podgoria Drăgășani, recunoscută la nivel internațional

Pasionații turismului viticol nu au voie să rateze nici cramele din zona Olteniei. Podgoria Drăgășani este cea mai veche, iar vinurile de aici sunt recunoscute la nivel internațional. Crâmpoșie Selecționată, Negru de Drăgășani și Novac sunt cele trei soiuri de struguri care domină autoritar dealurile și colinele.

Crama Avincis este una dintre cele mai cunoscută și mai apreciate din zonă. Maria și Iancu Râmniceanu au pus bazele afacerii, în 1927, într-un conac spectaculos în stil neoromânesc. Povestea a prins culoare în 80 de ani mai târziu, datorită strănepoatei lor. Aceasta s-a întors pe domeniul familiei și a transformat locul.

Conacul a fost restaurat și este înconjurat de 43 de hectare de viță de vie, iar crama atrage prin design. Este concepută ca o navă și dispune de tehnologii moderne. Acolo se organizează degustări de vinuri, iar prețurile sunt cuprinse între 110 lei/persoană (3 vinuri + vizitarea cramei) și 130 de lei/persoană (5 vinuri + vizitarea cramei). Cazarea se face în Vila Dobrușa, care dispune de 15 camere duble, triple și apartamente. Tot domeniul este de o frumusețe ieșită din comun.

La 11 kilometri distanță este Crama Ştirbey (Drăgășani), aflată și ea într-un decor spectaculos. Nu vă puteți caza, dar va puteți delecta cu o degustare de vinuri de neuitat. Prețurile variază între 98 și 130 de lei de persoană, iar gazdele sunt extrem de primitoare.

În zonă este și Domeniul Drăgășani, care se întinde pe șapte hectare. Aflat la două ore și jumătate de București, îi întâmpină pe turiști cu Casa Pelerinului. Există spațiu de cazare pentru maximum 18 persoane. Cei care ajung acolo au de ales între trei pachete de degustare de vinuri, prețurile fiind cuprinse între 190 de lei/persoană și 390 de lei/persoană.

În nord-vestul țării, la 190 de kilometri de Cluj-Napoca, merită vizitat Fort Silvan. Este o adevărată fortăreață a viticulturii din Transilvania, iar crama are o arhitectură unică. A fost construită din piatră, în forma literi „U” și acoperită cu pământ. Via este cultivată la liziera pădurii, pe 33.5 hectare. La Fort Silvan sunt patru pachete de degustări de vinuri, cel mai ieftin fiind 45 lei/persoană (minimum 10 persoane). Pensiunea dispune de 10 camere duble și 2 suite.

Postat în Destinații de vacanță
Tagged casa timis, conacul din ceptura, crama avincis, crame romania, domeniul lacerta, drumul vinului, turism viticol, urlati
Leave a comment
Chef de vacanta
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Pinterest

Post navigation

   Reduceri „fulger” la Ryanair, pentru 24 de ore! Bilete de avion, la 12.99 euro, către opt destinații de vacanță
TOP 10 destinații de vacanță de vizitat, în 2024, în Grecia. Care sunt cele mai frumoase plaje, pe care românii le adoră   

Din aceeasi categorie

Totul despre un city-break în Madrid

Totul despre un city-break de vis în Madrid. Bilete de avion, obiective turistice de top, cele mai bune hoteluri și restaurante

Citeste mai mult...
Prețurile biletelor la Bunk'Art 1 și Bunk'Art 2, din capitala Albaniei

Cum să vizitezi buncărele din Tirana. Tot ce trebuie să știi despre Bunk’Art 1 și Bunk’Art 2, din capitala Albaniei

Citeste mai mult...

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Author

Hi there, I’m Chef de vacanta

Categorii

  • Destinații de vacanță
  • Featured
  • Informații utile
  • Oferte
  • Știri
  • Topuri
  • Uncategorized
  • Vacanțe în Africa
  • Vacanțe în America
  • Vacanțe în Asia
  • Vacanțe în Europa
  • Vacanțe în România

Tags

bilete de avion bilete de avion ieftine brasov bucuresti destinatii de vacanta destinații de vacanță românia grecia italia litoralul romanesc mamaia ryanair tarom turism romania wizz air

Telefon: 0773.822.704
E-mail: contact.chefdevacanta[a]gmail.com
© Chef de vacanta. Toate drepturile rezervate. Politica de cookies