Chef de Vacanta
  • Acasă
  • Topuri
  • Informații
  • Știri
  • Destinații de vacanță
Ce să vizitezi în București. Obiective turistice de neratat din capitala României. TOP 15 atracții

Sursa foto: Colaj unsplash.com

Ce să vizitezi în București. Obiective turistice de neratat din capitala României. TOP 15 atracții

Prima pagină » Ce să vizitezi în București. Obiective turistice de neratat din capitala României. TOP 15 atracții

Aflați care sunt cele mai importante obiective turistice din București. Cei care ajung în capitala României nu se vor plictisi pe durata unui city break. Pot vizita principalele atracții și se pot relaxa la Therme sau la terasele din Centrul Vechi.

În primele 9 luni din 2024, în structurile de primire turistică (inclusiv apartamente și camere de închiriat) s-au înregistrat 11.153.000 de sosiri. A fost o creștere de 4.2%, potrivit Institutului Național de Statistică. 1.837.000 au fost turiști străini.

-->

Bucureștiul a fost al doilea cel mai vizitat oraș din România în 2024, după Constanța. Cetățenii nemți, italieni și israelieni au venit în număr mare în țara noastră.

Ce să vizitezi în București. Care sunt principalele atracții turistice din capitala României

Dacă aveți de gând să ajungeți în București și sunteți în căutarea principalelor atracții turistice, chefdevacanta.ro a întocmit TOP 15 obiective de neratat.

1. Palatul Parlamentului

Palatul Parlamentului este clădirea emblematică a celui mai mare oraș din România. Denumită și Casa Poporului, are o suprafață de 365.000 de metri pătrați și 1.100 de încăperi construite (n.r. numai 400 au fost și date în folosință). Construcția Palatului Parlamentului a început în 1984, iar inaugurarea a avut loc un deceniu mai târziu.

Situată în centrul Bucureștiului, Casa Poporului se poate vizita. E nevoie de o rezervare în prealabil și găsiți AICI toate detaliile.

2. Therme

Turiștii străini au, din 2016, o nouă atracție în Capitală. Este vorba despre unul dintre cele mai mari centre europene de wellnes și relaxare. Piscinele interioare și exterioare cu apă termală sunt înconjurate de palmieri naturali, sute de șezlonguri și hamace, dar și restaurante. În apropierea lor sunt mai multe tipuri de saune și cel mai lung sistem de tobogane indoor din Europa. Apa este caldă pe toată durata anului și este ideală atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Detalii despre prețuri și program descoperiți AICI.

3. Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”

Și Muzeul Satului din București este de neratat. A fost inaugurat în 1936, în prezența regelui Carol al II-lea și prezintă istoria satului românesc. Situat pe malul lacului Herăstrău, le oferă vizitatorilor șansa de a vedea construcții reprezentative din toate zonele țării. Pot fi admirate case și anexe gospodărești, ateliere, biserici, mori, fântâni și diferite ustensile tradiționale.

Casele și anexele din expoziția în aer liber sunt deschise după următorul program:

Vara: Miercuri – Duminică 9.00 – 19.00

Iarna: Miercuri – Duminică 9.00 – 17.00

Cum să vizitezi Ateneul Român și Muzeul „Grigore Antipa”. Cât costă biletele

4. Ateneul Român

Ateneul Român este, fără doar și poate, una dintre cele mai frumoase clădiri din țara noastră. Aflat pe Calea Victoriei, în Piața George Enescu, are o istorie fabuloasă. Construcția Ateneului Român a avut loc între 1886 și 1888. A fost aleasă o formă circulară, dominată de o mare cupolă și are o fațadă în stil neoclasic. Intrarea principală este impunătoare datorită celor opt coloane ionice.

Marea frescă atrage toate privirile și este alcătuită din 25 de scene reprezentative din istoria României. La interior, sala de concerte este uluitoare. Are 600 de locuri, la care se adaugă cele din cele 52 de loji.

Ateneul se poate vizita în funcție de programul pe zile, care se găsește pe site-ul www.fge.org.ro/vizitareateteneu. În general, în intervalul 13.00 – 16.00. Biletul de intrare costă 15 lei.

5. Muzeul Grigore Antipa

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” este unul dintre cele mai captivante din România. Aflat în Piața Victoriei, pe Șoseaua Kiseleff numărul 1, muzeul are peste 2 milioane de exemplare și atrage sute de mii de vizitatori în fiecare an. Se pot admira colecții zoologice, paleontologice, de minerale, roci și etnografice.

A devenit extrem de apreciat de copii mai ales după ce a fost redeschis în 2011, după trei ani de renovări. Cei mici au la dispoziție diferite programe educative.

Un bilet întreg este 20 de lei, iar pensionarii au o reducere de 50%. Elevii și studenții plătesc numai 5 lei, în timp ce preșcolarii beneficiază de gratuitate. Muzeul „Grigore Antipa” are următorul program (n.r. de iarnă):

  • Marți – Vineri: 10.00 – 18.00
  • Sâmbătă – Duminică: 10.00 – 19.00

6. Centrul Vechi din București

Străinii dornici de distracție iau cu asalt, seară de seară, cluburile și terasele de pe Centrul Vechi. Străzile Lipscani, Șelari, Blănari, Covaci sau Gabroveni sunt pline de turiști.

7. Biserica Stavropoleos

Biserica Stavropoleos este poziționată chiar pe Centrul Vechi și este o adevărată „bijuterie” ascunsă a Bucureștiului. Mica biserică ortodoxă, construită în stil brâncovenesc, este o operă de artă. A fost înălțată în anul 1724, pe timpul domniei lui Nicolae Mavrocordat, și inițial a fost o mănăstire. Hanul și anexele au fost demolate la sfârșitul secolului al XIX-lea, iar în prezent a mai rămas doar biserica.

Pictura interioară este impresionantă, iar cea exterioară și turla au fost refăcute în secolul al XX-lea.

Casa în care a locuit Nicolae Ceaușescu se poate vizita

8. Casa Ceaușescu

O clădire reprezentativă din București este și Casa Ceaușescu, care din 2016 găzduiește un muzeu. Cunoscută și sub denumirea de Palatul Primăverii (n.r. fiind poziționată în cartierul Primăverii), a fost construită în anii 1964-1965. A fost inițial reședință de protocol pentru Gheorghe Gheorghiu Dej, iar după moartea liderului comunist a devenit locuință pentru familia lui Nicolae Ceaușescu.

Fostul dictator a trăit acolo, între 1965 și 1989, alături de Elena Ceaușescu și de copiii Nicu, Zoia și Valentin. Proiectată de arhitectul Aron Grimberg-Solari, Casa Ceaușescu a fost mărită la începutul anilor ’70. Este o dovadă a luxului în care a trăit Nicolae Ceaușescu în ultima perioadă a vieții. Vizitatorii pot descoperi și o colecție impresionantă de mozaicuri și de tablouri.

Casa Ceaușescu se poate vizita numai cu ghizi, de marți și până duminică între orele 10.00 și 17.00. Biletele costă 65 de lei, iar un tur privat este 260 de lei / persoană.

9. Parcul Herăstrău

Turiștii care vor să se bucure de o zi liniștită pot vizita Parcul Herăstrău, cel mai mare din București. Situat în zona de nord a Capitalei, se întinde pe o suprafață de aproximativ 110 hectare. A fost amenajat în anul 1936 pe malurile lacului Herăstrău.

Parcul Herăstrău a fost declarat monument istoric în clasa de importanță A. Are mai multe zone impresionante, cu statui care înfățișează diverse personalități, fântâni arteziene, restaurante și terase.

10. Grădina Botanică „Dimitrie Brândză”

O altă zonă de „evadare” din aglomerația urbană o reprezintă Grădina Botanică. Este situată în cartierul Cotroceni și aparține Universității din București. Se întinde pe 18.2 hectare. Înființată încă din anul 1860, ea a înregistrat distrugeri masive pe durata bombardamentelor din 1944.

Grădina Botanică a fost reconstruită după al Doilea Război Mondial. A fost completată cu sere și are în prezent peste 10.000 de plante. Expoziția în aer liber a fost împărțită în 12 sectoare: sectorul decorativ, plante rare, plante mediteraneene, grădina italiană, iridarium, rosarium, grădina bunicii, grădina istorică, grădina cu remedii, colina coniferelor, insula și flora Dobrogei. Serele interioare sunt următoarele: Sera veche, Sera de expoziție, Muzeul Botanic și Herbarul.

Biletul de vizitare a spațiilor libere este 5 lei în perioada 16 octombrie – 15 martie, respectiv 10 lei în cealaltă perioadă a anului. Pentru vizitarea Muzeului Botanic, biletul este 10 lei. Tot atât costă și intrarea la Serele de Expoziție și Pavilionul Pădurea Tropicală.

11. Arcul de Triumf

Arcul de Triumf este imposibil de ratat în cazul unei vizite în București. Este situat la intersecția șoselei Kiseleff cu bulevardele Constantin Prezan, Alexandru Averescu și Alexandru Constantinescu. Construcția monumentului care are 27 de metri înălțime a început în 1921 și comemorează participarea României în Primul Război Mondial.

A trecut printr-un amplu proces de renovare, în perioada 2014 – 2016, și poate fi vizitat de turiști în anumite perioade ale anului. Este „punctul zero” în Capitală, la fiecare paradă militară de Ziua Națională (n.r. 1 decembrie).

Schitul Darvari, „oaza” de liniște din mijlocul Bucureștiului

12. Schitul Darvari

Aflat pe strada care îi poartă numele, în centrul Bucureștiului, Schitul Darvani a fost ctitorit în 1834. Este înconjurat de ziduri groase, iar la interior a fost construită inițial o biserică de lemn fără turlă. A fost restaurat la fix un secol distanță, de nepotul ctitorului Mihail Darvari. Biserica a fost reconstruită și a ajuns la forma actuală.

Cu o istorie extrem de zbuciumată, schitul a fost închis în 1959 de regimul comunist. S-a redeschis după Revoluție, iar din 1992 este monument istoric. Este unul dintre cele mai frumoase lăcașe de cult din Capitală și un loc magic de vizitat.

13. Țiriac Collection

Turiștii care sunt pasionați de mașini și motociclete nu au cum să nu treacă pragul unuia dintre cele mai frumoase muzee auto din lume. Galeria privată a lui Ion Țiriac este unica de acest fel din România. Mai mult decât atât, este singura din lume care deține toate cele 7 modele Rolls Royce Phantom.

La Țiriac Collection, din Otopeni, sunt expuse mai mult de 150 dintre cele peste 300 de modele ale celui mai bogat român. Prețul biletelor este următorul:

  • Adulți – 20 de lei
  • Pensionari – 10 lei
  • Elevi și studenți – 5 lei

Muzeul lui Ion Țiriac se poate vedea, în intervalul 10:00 – 19:00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Cimitirul Bellu, locul în care au fost înmormântate personalitățile României

14. Cimitirul Bellu

Chiar dacă pare sinistru, Cimitirul Bellu a devenit o atracție turistică de-a lungul timpului. Este considerat un muzeu în aer liber, acolo fiind înmormântate personalități ale României. Situat în Piața Eroii Revoluției, a început să funcționeze încă din 1858. Cimitirul Șerban Vodă, așa cum este denumirea oficială a lui, este înscris pe Lista monumentelor istorice.

Pe cele 28 de hectare sunt locurile de veci ale unor cunoscuți artiști, scriitori, sportivi, politicieni și alte persoane publice marcante. Printre aceștia îi amintim pe Mihai Eminescu, Aurel Vlaicu, Nichita Stănescu, Ion Luca Caragiale, Radu Beligan și Lia Manoliu. Printre cele mai impunătoare mausolee este cel al familiei Cantacuzino.

15. Parcul Cișmigiu

Pe ultimul loc în topul nostru este Parcul Cișmigiu, cea mai veche grădină publică din București. Aflat în centrul orașului, lângă Piața Universității, acesta se întinde pe 16 hectare. Este amenajat în stilul parcurilor engleze, cu două intrări.

E o oază verde, în jurul lacului, și are o istorie care merită să fie descoperită de orice locuitor sau vizitator al Capitalei. Parcul Cișmigiu este monument istoric și, chiar dacă în ultimii ani a părut că și-a pierdut din strălucire, este ideal pentru o plimbare răcoroasă, pe alei, pe durata lunilor de vară.

Aflați și care sunt cele mai bune 30 de locuri de vizitat din România.

Postat în Vacanțe în România
Tagged arcul de triumf, ateneul roman, atractii turistice bucuresti, biserica stavropoleos, bucuresti, casa ceausescu, casa poporului, centrul vechi bucuresti, muzeul grigore antipa, muzeul satului, obiective turistice bucuresti, therme, turisti bucuresti
Leave a comment
Chef de vacanta
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Pinterest

Post navigation

   Totul despre un city-break de neuitat în Atena. Bilete de avion, obiective turistice de top, cele mai bune cazări și restaurante
S-au acordat „Premiile Oscar” din turism! Care au fost cele mai bune destinații, la nivel mondial, în 2024   

Din aceeasi categorie

castelul-miko-olteni

Castelul Miko din Olteni va găzdui din 2026 Muzeul Calului, un proiect unic în România

Citeste mai mult...
Prețul biletelor, în 2025, la Lacul Ursu și Lacul Aluniș

Cât costă o zi de relaxare la Lacul Ursu și la Lacul Aluniș! Turștii sunt așteptați în Sovata

Citeste mai mult...

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Author

Hi there, I’m Chef de vacanta

Categorii

  • Destinații de vacanță
  • Featured
  • Informații utile
  • Oferte
  • Știri
  • Topuri
  • Uncategorized
  • Vacanțe în Africa
  • Vacanțe în America
  • Vacanțe în Asia
  • Vacanțe în Europa
  • Vacanțe în România

Tags

bilete de avion bilete de avion ieftine brasov bucuresti destinatii de vacanta destinații de vacanță românia grecia italia litoralul romanesc mamaia ryanair tarom turism romania wizz air

Telefon: 0773.822.704
E-mail: contact.chefdevacanta[a]gmail.com
© Chef de vacanta. Toate drepturile rezervate. Politica de cookies