Chef de Vacanta
  • Acasă
  • Topuri
  • Informații
  • Știri
  • Destinații de vacanță
România, țara din UE cu cei mai puțini locuitori care își permit să plece în vacanță! Cum arată clasamentul Eurostat

Sursa foto: unsplash.com

România, țara din UE cu cei mai puțini locuitori care își permit să plece în vacanță! Cum arată clasamentul Eurostat

Prima pagină » România, țara din UE cu cei mai puțini locuitori care își permit să plece în vacanță! Cum arată clasamentul Eurostat

România este țara din Uniunea Europeană cu cei mai puțini locuitori care își permit să plece în vacanță. Cifrele o plasează la mare distanță chiar și față de Bulgaria, care se clasează pe locul secund în topul Eurostat.

Cu toate că turismul a căpătat proporții uriașe, în Europa, în ultimii ani, un număr semnificativ de conaționali nici nu iau în calcul să își planifice concediile. În general au probleme de ordin financiar care îi fac să excludă din start un astfel de scenariu.

-->

Din datele pentru anul 2023 reiese că 29% dintre locuitorii Uniunii Europene (n.r. care au peste 16 ani) nu și-au permis să plece o săptămână în vacanță. România este departe de media UE.

România, țara din UE cu cei mai puțini locuitori care își permit să plece în vacanță

În clasamentul publicat de euronews.com, care citează Eurostat, România este țara cu cei mai mulți locuitori care nu au plecat în vacanță anul trecut. Nu mai puțin de 60% dintre români au rămas acasă.

Pe podium, într-un clasament care nu ne face cinste, sunt două țări vecine, Bulgaria și Ungaria. Totuși, procentajul lor este mult mai scăzut. În schimb, în Norvegia sunt numai 7.9% dintre cetățeni care nu și-au permis să plece în vacanță.

Așa arată clasamentul Eurostat pentru 2023:

România – 60%
Bulgaria – 44%
Ungaria – 43%
Grecia – 43%
Croația – 39%
Portugalia – 39%
Slovacia – 36%
Cipru – 36%
Lituania – 34%
Spania – 33%
Italia – 32%
Letonia – 31%
Malta – 30%
Media Uniunii Europene – 29%
Polonia – 28%
Franța – 25%
Irlanda – 24%
Estonia – 23%
Germania – 23%
Belgia – 22%
Cehia – 20%
Austria – 20%
Slovenia – 16%
Danemarca – 15%
Finlanda – 13%
Olanda – 13%
Suedia – 11%
Luxemburg – 11%
Norvegia – 7%

Diferențele economice în Uniunea Europeană sunt „în general legate de puterea economiei unei țări„, a precizat Lynn Minnaert, decan al Facultății de Ospitalitate de la Metropolitan State University of Denver.

„Țările de la baza listei au PIB-uri mai mari decât cele din vârful listei”, a subliniat ea pentru sursa citată.

În 2022, România și Bulgaria împărțeau ultimul loc. În ambele țări numai 28% dintre locuitori reușiseră să plece cel puțin o dată în vacanță, pe durata întregului an calendaristic.

Cu cât au putut crește prețurile vacanțelor, în România, în 2024

S-a aflat cu cât au putut crește prețurile vacanțelor, în România, în 2024. S-a înregistrat un salt important, unul dintre cele mai mari din regiune. Numai în Polonia turiștii au plătit mai mult pentru un concediu.

Prețurile pentru pachetele de vacanță au crescut cu 9.4% în România. Turismul local a ajuns astfel să intre în TOP 10 scumpiri la nivel european. Din această zonă a continentului, numai Polonia a depășit țara noastră – a înregistrat un „salt” de 13%.

Potrivit zf.ro, cele mai mari creșteri la vacanțe s-au înregistrat în Franța (22%), Italia (19.5%) și Cipru (16.7%). În toate aceste țări majorările de prețuri sunt unele îngrijorătoare.

În schimb, au fost și trei țări din Uniunea Europeană în care s-a înregistrat o situație surprinzătoare. Danemarca, Finlanda și Malta sunt singurele în care prețurile s-au micșorat.

Potrivit datelor oferite de Banca Națională a României, românii care și-au făcut vacanțele în Europa au cheltuit 4.1 miliarde de euro în primele șase luni. Suma lăsată în afara țării este un record. S-a înregistrat o creștere de 7% față de perioada similară a anului trecut.

„Deficitul de cont curent a crescut, iar turismul are un deficit major. Turismul este puternic negativ: 8,6 miliarde de euro au plătit românii în străinatate anul trecut”, a fost semnalul de alarmă tras de guvernatorul BNR, în luna august.

Postat în Știri
Tagged bulgaria, preturi vacante, romania, uniunea europeana, vacante
Leave a comment
Chef de vacanta
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Pinterest

Post navigation

   Norvegia a suspendat campania de promovare a turismului în aer liber! Motivele din spatele deciziei drastice luate de nordici
Castelul Corvinilor intră din nou în reparații. Cât vor dura și cum va fi afectat programul de vizitare   

Din aceeasi categorie

Turiștii au la dispoziție 54 de trenuri directe spre litoral în această vară

CFR Călători lansează „Trenurile Soarelui”! Turiștii au la dispoziție 54 de trenuri directe spre litoral. Programul și prețurile

Citeste mai mult...
podul giurgiu-ruse-închis

Podul Giurgiu – Ruse va fi închis temporar pentru reparații. Anunțul autorităților

Citeste mai mult...

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Author

Hi there, I’m Chef de vacanta

Categorii

  • Destinații de vacanță
  • Featured
  • Informații utile
  • Oferte
  • Știri
  • Topuri
  • Uncategorized
  • Vacanțe în Africa
  • Vacanțe în America
  • Vacanțe în Asia
  • Vacanțe în Europa
  • Vacanțe în România

Tags

bilete de avion bilete de avion ieftine brasov bucuresti destinatii de vacanta destinații de vacanță românia grecia italia litoralul romanesc mamaia ryanair tarom turism romania wizz air

Telefon: 0773.822.704
E-mail: contact.chefdevacanta[a]gmail.com
© Chef de vacanta. Toate drepturile rezervate. Politica de cookies