Chef de Vacanta
  • Acasă
  • Topuri
  • Informații
  • Știri
  • Destinații de vacanță
Problema cu care se confruntă cele peste 50 de hoteluri cu oferte „all-inclusive” de pe litoralul românesc: „Asta este grav!”

Sursa foto: pexels.com

Problema cu care se confruntă cele peste 50 de hoteluri cu oferte „all-inclusive” de pe litoralul românesc: „Asta este grav!”

Prima pagină » Problema cu care se confruntă cele peste 50 de hoteluri cu oferte „all-inclusive” de pe litoralul românesc: „Asta este grav!”

Iată care este problema care îi pune în dificultate pe managerii celor peste 50 de hoteluri cu oferte „all-inclusive” de pe litoralul românesc. Aceștia au încercat, în ultimii ani, să preia modelul vecinilor bulgari. Au dat și ei peste aceeași situație neplăcută.

Hotelurile din România, de la malul Mării Negre, sunt pline în sezonul estival. Cei care au inclus și pachete „all-inclusive” au dat lovitura, cererea fiind una uriașă. În același timp, risipa alimentară este pe măsură.

-->

Românii nu se bucură numai de vacanță, ci și de cele trei mese incluse, la care se adaugă și gustările. De dimineața și până seara este forfotă în bucătăriile restaurantelor.

Problema cu care se confruntă cele peste 50 de hoteluri cu oferte „all-inclusive” de pe litoralul românesc

„Gătim de toate felurile, pește, pui și porc, de obicei în fiecare zi. Într-o cantitate de 500 de kg pe zi per total. Pe o persoană calculăm un kilogram sau un kilogram și jumătate de mâncare, chiar de carne, pe zi. La all inclusive trebuie să fie o masă foarte bogată, clientul dacă vede că e doar jumătate de tavă e așa aaaah„, a declarat bucătarul Szabolcs Kovacs pentru stirileprotv.ro.

Sunt peste 20 de feluri de mâncare, iar cel mai mare succes îl au cartofii prăjiți. În medie, la fiecare restaurant se vând zilnic între 100 și 150 de kilograme de cartofi prăjiți. Farfuriile turiștilor sunt pline până la refuz – puțini sunt cei care mănâncă tot ce își pun. Managerul unui hotel a dezvăluit că așa ajung cei de la bucătărie să arunce la gunoi cantități uriașe de mâncare.

„Mai e mult de lucrat la capitolul acesta al educației turistice, întrucât mulți dintre turiști nu își calibrează foarte bine posibilitatea de a consuma cu dorința. La finele unei zile ne confruntăm cu un volum foarte mare de preparate pe care trebuie să le aruncăm și asta e grav„, a spus Iulian Tenie pentru sursa citată anterior.

În cele peste 50 de hoteluri care au oferte „all-inclusive” se pot caza minimum 28.000 de oameni. Marea majoritate sunt amplasate în Mamaia și Eforie Nord.

Și bulgarii s-au plâns că au probleme mari din cauza risipei alimentare. În multe dintre hoteluri s-a luat decizia să se renunțe la pachetele „all-inclusive” și să se ofere doar mic dejun și cină.

Turismul din Bulgaria este într-o continuă creștere

Turismul din Bulgaria este într-o continuă creștere în 2024. Autoritățile de la Sofia au venit cu detalii despre ceea ce s-a întâmplat în prima jumătate de an. Românii, surprinzător, nu sunt în topul vizitatorilor.

În capitala Bulgariei au ajuns cu 12% mai mulți turiști decât în perioada similară din 2023. S-au înregistrat peste 1.3 milioane de nopți de cazare în spații de cazare închiriate, cu 10% mai mult decât în primele 6 luni din 2023.

Aproape 580.000 de turiști au ales să viziteze Sofia în acest an. 80% dintre turiști au stat în hoteluri de 3, 4 și 5 stele. Au petrecut, în medie, 2.2 zile în capitala Bulgariei.

Potrivit bnr.bg, românii nu sunt în TOP 5. Cei mai mulți turiști care ajung în Sofia sunt din Italia, Germania, Grecia, Marea Britanie și Turcia.

Jurnaliștii bulgari anunță că Sofia a fost totuși atractivă și pentru turiștii din Spania, Israel, România, Statele Unite, China, Canada și Australia.

Românii aleg în principal să viziteze Bulgaria pe durata sezonului estival și de Sărbători. Vara, mulți români preferă litoralul bulgăresc datorită serviciilor mai bune, dar și prețurilor mai mici față de cele practicate pe litoralul nostru. Iarna, stațiunile de ski sunt luate cu asalt de români din aceleași motive.

Anul trecut, cei mai mulți turiști străini care au ales să viziteze Bulgaria au fost din România. Peste 2 milioane de români au ales țara vecină pentru a-și petrece vacanțele.

Postat în Știri
Tagged all-inclusive, eforie nord, hoteluri, hoteluri all-inclusive, litoral bulgaria, litoralul romanesc, mamaia, restaurante all-inclusive, vacanta all inclusive
Leave a comment
Chef de vacanta
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Pinterest

Post navigation

   Totul despre un city-break în Munchen, capitala Bavariei. Bilete de avion, cele mai bune cazări și restaurante
Cu cât au putut să crească prețurile la restaurantele și hotelurile din Turcia, în 2024. Turiștii, afectați din plin! Reacții categorice   

Din aceeasi categorie

Turiștii au la dispoziție 54 de trenuri directe spre litoral în această vară

CFR Călători lansează „Trenurile Soarelui”! Turiștii au la dispoziție 54 de trenuri directe spre litoral. Programul și prețurile

Citeste mai mult...
podul giurgiu-ruse-închis

Podul Giurgiu – Ruse va fi închis temporar pentru reparații. Anunțul autorităților

Citeste mai mult...

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Author

Hi there, I’m Chef de vacanta

Categorii

  • Destinații de vacanță
  • Featured
  • Informații utile
  • Oferte
  • Știri
  • Topuri
  • Uncategorized
  • Vacanțe în Africa
  • Vacanțe în America
  • Vacanțe în Asia
  • Vacanțe în Europa
  • Vacanțe în România

Tags

bilete de avion bilete de avion ieftine brasov bucuresti destinatii de vacanta destinații de vacanță românia grecia italia litoralul romanesc mamaia ryanair tarom turism romania wizz air

Telefon: 0773.822.704
E-mail: contact.chefdevacanta[a]gmail.com
© Chef de vacanta. Toate drepturile rezervate. Politica de cookies